Az ugatásgátló alkalmazási lehetőségei

Az ugatásgátló alkalmazási lehetőségei

Jól jön egy ugatásgátló

A kutyák sok különféle hangot adnak ki. Ugatnak, üvöltenek, morognak és így tovább. Ezek a hangok néha megfelelőek, néha pedig nagyon nem. Az ugatásgátló az esetek jelentős hányadában segít megszüntetni a kellemetlen hangokat.

Az eszköz bármilyen méretű és fajtájú kutya kiképzéséhez használható, amelyek olyan többlakásos épületekben élnek, ahol az állat ugatása és üvöltése jelentős kellemetlenséget okoz mind a tulajdonosnak, mind a szomszédoknak.

Különös figyelmet kell fordítani arra a tényre, hogy nem ajánlott az ugatásgátlót hosszú ideig a kutyán hagyni. 8-12 órányi használat után szünetet kell tartani, mivel a háziállatnak pihenni kell és az elektronikus egységnek is töltésre van szüksége.

Továbbá, a készülék használata nem ajánlott agresszív viselkedésre hajlamos kutyáknak, mivel az elektromos kisülések fokozhatják az agressziót és kiszámíthatatlan következményekhez vezethetnek. Ha nem biztos abban, hogy az ugatásgátló alkalmas-e az állatnak, forduljon az állatorvoshoz vagy egy profi oktatóhoz!