Ha hiányzik a foga, akkor pótolja!

Ha hiányzik a foga, akkor pótolja!

Ragyogó mosoly

Időskorban, esetleg valamilyen baleset, betegség következtében gyakran előfordulhat fogvesztés. Nem kell gyászolni hiányzó fogait, ma már egész egyszerűen pótolhatók. Többféle módon lehet pótolni az elveszített fogakat, de aggodalomra semmi ok, hiszen mindegyik teljesen fájdalommentesen történik. Amikor már számos fog hiányzik a felső, illetve alsó állkapocsból, nem marad más lehetőség, mint egy műfogsor elkészítése.

A modern technológiáknak köszönhetően, az eredmény teljesen természetesen fog kinézni. Szinte meg sem lehet különböztetni szabad szemmel az eredeti fogakat a műfogaktól. Ez annak köszönhető, hogy teljesen megegyeznek a fogmájukban és még a színűkben is. A mai műfogsorok viselése teljesen kényelmesnek számít. Kezdetben kicsit szokatlan lehet, de ha szükséges a fogorvos, még tud alakítani a műfogsoron, hogy az még pontosabban illeszkedjen. A fogorvosi híd építése is gyakorinak szokott számítani.

De ez csak akkor lehetséges, hogyha a többi megfelelő állapotban van ahhoz, hogy rögzíteni lehessen a hidat. Ezután biztosan éveken keresztül nem lesz semmi problémánk, ennek a fajta fogpótlásnak köszönhetően. Fontos, hogy ne hagyjuk annyiban, hogyha elveszítjük valamelyik fogunkat, mert annak nagyon kellemetlen következményei lehetnek. A folyamat hamar el fog kezdődni és egy idő után azt vesszük észre, hogy az eddig szabályos fogsor teljesen szabálytalanná vált az idő folyamán.

A meglévő fogaink lassan eltolódnak a hiányzó miatt és így szemmel látható szabálytalanságok fognak keletkezni. Valószínűleg azon az oldalon a rágás is kellemetlenné válik, ezért inkább a másik oldalon fogunk rágni, ami nagyon megerőltető lesz a még egészséges fogaknak. Nem csoda, hogyha egy idő után azok is elkezdenek szuvasodni. A fogászati híddal, azonban tökéletesen megelőzhetőek ezek a gondok. Az implantátum egyre elterjedtebb megoldás. Ebben az esetben ez fogja képezni a műfogat tartó pillért. Ennek többek között az a hatalmas előnye, hogy egész életre szól, megfelelő szájhigiénia mellett.