Klíma tisztítás és karbantartás

Klíma tisztítás és karbantartás

klíma

Ha nagyobb műszaki cikk megvásárlására kerül sor, a vevőket a gyártó garanciája biztosítja arról, hogy a választott termék minőségi és időtálló. Nincs ez másként a klíma esetében sem- Ez esetben a legtöbb gyártó a garancianyújtás fejében kötelezi az évenkénti karbantartást is.

Az, hogy a szóban forgó karbantartás mikor történjen meg, már nincs szabályozva, azonban nem árt, ha megfogadjuk a szakemberek tanácsát és a hűtési időszak után vetjük alá a berendezést a tüzetes vizsgálatnak. Nem titok, hogy a klíma nemcsak hűtésre, de fűtésre is tökéletesen alkalmas és míg télen por gyűl fel a készülékben, addig nyáron a lecsapódott pára akadályozza a készülék zavartalan működését.

A klímát tehát ajánlatos nyár végén karbantartani, ám, ha valóban alaposak vagyunk, nem árt tél végén sem a tisztítás elvégzése. Arra a kérdésre pedig, hogy ajánlatos-e egyedül belevágni az említett munkafolyamatba, egyértelműen nem a válasz, ugyanis tapasztalat híján könnyen meg is rongálhatjuk a bonyolult mechanikájú klímát.