Kockás has házilag: mire figyelj az otthoni edzésnél?

Kockás has házilag: mire figyelj az otthoni edzésnél?

intenset

Fontos megjegyezni, hogy minden ember testalkata és anyagcseréje más, ezért az egyéni igények figyelembevételével kell összeállítani az edzéstervet és az étrendet. Az Intenset is ír erről bővebben a weboldalán. Sokan úgy gondolják, hogy a kockás has kizárólag edzőteremben valósítható meg. Ez egyáltalán nem így van, mivel az otthoni edzés is hatékony lehet, ami pénztárcabarát megoldás, mivel nem kell havonta bérletre költened.

Rugalmasnak mondható, hiszen nincs időhöz kötve. Akkor végezheted el a különböző gyakorlatokat, amikor van egy kis szabadidőd. Gyakran azért nem vágnak bele a dologba az emberek, mivel tudják, hogy egyszerűen nem lesz heti több alkalommal idejük eljutni a terembe.

Az otthoni edzés tehát több szempontból is előnyös. Manapság az interneten rengeteg videó található, amik részletesen bemutatják azt, hogyan érd el a lehető leghamarabb a céljaid. Lényeges, hogy kitartó légy, hiszen a rendszerességen és a gyakorlatok megfelelő kivitelezésén múlik az egész.

Milyen gyakorlatokat végezz?

A hasprést nyilván senkinek nem kell bemutatni, hiszen az egyik leghatékonyabb mozgásforma a kockahas kialakításának szempontjából. Ebből a gyakorlatból célszerű minden edzés alkalmával legalább 3*15 ismétlést végezned. A hagyományos plank, az oldal plank és a fekve biciklizés szintén segítenek a test formálásában.

Ezek mind olyan tevékenységek, amikhez semmilyen eszközre nincs szükség. A kardio edzésformák amellett, hogy hatékonyak, lehetőséget adnak arra, hogy a szabad levegőn tartózkodj, miközben formálod a hasizmod. A futás, az ugrókötelezés, a biciklizés, a tánc, illetve az aerobik rengeteget segíthet az edzésben és a stresszcsökkentésben is, amiről különben tudni kell, hogy a zsírlerakódás egyik fő oka.

Mindig ügyelj a helyes technikára és ne engedd, hogy az intenzitás a gyakorlatok végén lecsökkenjen. A hasizmok erősítéséhez kiemelt fontosságú a feszülés fenntartása. Ha nem térsz el az edzéstervtől, vagyis rendszeresen mozogsz és figyelsz az életviteledre, akkor biztos lehetsz abban, hogy a várt eredmény nem marad el.

A kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen

Az egészséges étkezés kiemelkedő szerepet játszik a kockás has elérésében. Kerüld a magas cukor, illetve zsírtartalmú ételeket és helyettük fogyassz inkább sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány fehérjét és teljes kiőrlésű gabonát! Ne feledkezz meg a megfelelő hidratálásról sem.

Az optimális vízfogyasztás elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezet kellőképpen tudjon működni. Biztosítsd az elegendő alvást, mivel a pihenés nélkülözhetetlen része a regenerációnak, az izomnövekedésnek és persze azért is fontos, hogy mindennap a legjobb formád tudd hozni. Ha van rá lehetőséged, akkor fogyassz egészséges zsírokat, mivel ezek támogatják a normál anyagcserét és a hormonális egyensúly fenntartását.

Mindenképpen kerüld a finomított szénhidrátokat, ha teheted, akkor fehér helyett inkább barna, teljes kiőrlésű kenyeret egyél, a cukros üdítőket pedig sima vízzel, zöldteával vagy gyümölcslevekkel pótold! Az alkoholos italokat szintén mellőzd, hiszen kifejezetten magas a kalóriatartalmuk és egyáltalán nem táplálók.