Milyen alapanyagú legyen az ablakpárkány?

Milyen alapanyagú legyen az ablakpárkány?

ablakpárkány

Az ablakok modernizálása talán energiatakarékossági szempontból a legfontosabb, de nyilván sokaknak nagyon fontos ekkor az esztétikai hatás is. Nagymértékben kihat az utóbbira az ablakpárkány, ami többféle alapanyagból is készülhet. Nem vitás, hogy a párkány hiányában az ablak nehezebben áll ellen az időjárás változó viszontagságainak, arról nem is beszélve, hogy sehogy sem mutat az ablak ezen tartozék nélkül.

De milyen alapanyagú legyen az ablakpárkány? Egyre többen döntenek a PVC mellett. Egy könnyen szerelhető és sokáig színtartó megoldásról van szó. Praktikus választás ez bel- és kültérre egyaránt, ugyanis a tisztítása gyerekjáték. Beltéren például virágok tárolására is alkalmas, ellenálló képessége révén az sem okoz problémát, ha a víz néha túlcsordul.

A műanyag ablakpárkány kültérre azért jó választás, mert könnyen elvezeti a vizet.  Nagyon népszerű az alumínium típus is, ami a színskála bármely színében beszerezhető, így esztétikai tekintetben kiválóan idomítható az adott környezethez. Az alumínium ablakpárkány egyik fontos adottsága, hogy évtizedekig megtartja az eredeti alakját, formáját és színét.