Sokkal ellenállóbb a kúpgörgős csapágy

Sokkal ellenállóbb a kúpgörgős csapágy

kúpgörgős csapágy

A gépekben lévő mozgó alkatrészek meghibásodása gyakori probléma, viszont erre a legtöbb szerviz és szerelő fel van készülve. A különlegesebb alkatrészek közé tartozik a kúpgörgős csapágy, ami sokkal ellenállóbb, mint a hagyományos csapágyak, viszont az is elkophat vagy elakadhat egy idő után.

A mozgó alkatrészeket valamilyen kenőanyaggal kell bevonni, ami segít a mozgásban, gátolja a túlzott súrlódást és így a kopást is. A kúpgörgős csapágy egyik nagy előnye, hogy mozgás közben kisebb a súrlódás, így annak is kisebb az esélye, hogy az elakadjon, esetleg elkopjon.

Igaz, hogy ez egy remek találmány, viszont nem lehet beszerelni bármilyen szerkezetbe, csak azokba, amelyekkel kompatibilis. A szerelésekkel nem is kell foglalkoznunk, elég tudni, hogy melyik szervizt és szerelőt keressük.

A kúpgörgős csapágy cseréje vagy szerelése eltarthat egy ideig, ezért is lehet fontos odafigyelni a gépre, hogy az soha ne romoljon el. Amennyiben előírás szerint használjuk a gépeket, szinte biztosan nem lesz semmilyen probléma.